Nieuws verhuis

DEURNE – Vorige week keurde de Antwerpse provincieraad 3,5 miljoen euro aan investeringen in het Rivierenhof goed. Aan het kasteel Rivierenhof komt een nieuwe speeltuin en zowel in de oostelijke als westelijke zone komt nieuwe sportinfrastructuur voor de korf- en voetbalclubs van het park. Op termijn zullen de bestaande lokalen worden afgebroken om meer plaats te bieden aan de bezoekers van het Rivierenhof.

Masterplan

Gedeputeerde voor groendomeinen Bruno Peeters noemde de plannen het resultaat van een werk van lange adem. “Al in 2009 stelde de provincie een masterplan voor het Rivierenhof op waarbij de sportclubs uit het midden van het park naar de zijkanten zouden verhuizen. Hiermee worden ze beter bereikbaar en kunnen we auto’s zoveel mogelijk uit het centrum van het park weghouden.” zegt hij.

Sportclubs

Concreet verhuizen korfbalclubs ATBS en AKC naar de Westelijke zijde van het park (kant Turnhoutsebaan). Daar zijn de voorbereidende werken ter hoogte van de Parklaan reeds begonnen. De nieuwe clublokalen en velden zullen vanuit parking West eenvoudig te bereiken zijn.

 

 

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *