Coronamaatregelen voor de sportsector

Beste ATBS’ers,


Hierbij geven wij jullie graag meer informatie betreffende de coronamaatregelen die van toepassing zijn voor de sportsector.
Via de link hieronder vinden jullie de volledige versie vanwege Stad Antwerpen, maar we geven hieronder graag even een beknopt overzicht over de regels die specifiek van toepassing zijn voor de wedstrijden in onze thuiszaal (Den Drab te Mortsel):

  1. In de sporthal is een mondmasker verplicht (vanaf 10 jaar) voor:
  • sporters (niet tijdens het sporten, maar ook in de kleedkamers behalve tijdens het douchen)
  • trainers en wisselspelers
  • afgevaardigden en verzorgers (bv. medewerkers inkom, vrijwilligers schot- en/of wedstrijdklok)
  • toeschouwers (ook wanneer ze in de tribune zitten)
  1. Flessen water voor de spelers worden niet langer voorzien.  Voorzie dus zeker je eigen drinkbus voor tijdens de wedstrijd.
  2. Indien je iets wenst te consumeren in de cafetaria, dien je in het bezit te zijn van een Covid Safe Ticket (CST).  Je kan bij de kassamedewerker(s) aan de inkom jouw CST laten scannen.  Bij een ‘groen’ resultaat krijg je een stempel/bandje waarmee je toegang krijgt tot de cafetaria.
  3. In de cafetaria is een mondmasker eveneens verplicht (vanaf 10 jaar) voor iedereen, tenzij je aan een tafel of aan de toog zit.

Ook tijdens de zaaltrainingen zijn mondmaskers verplicht voor iedereen (vanaf 10 jaar), behalve tijdens het sporten/douchen.  Soms bestaat er al eens twijfel over het wel/niet moeten dragen van een mondmasker.  

Bij twijfel geldt slechts één goede raad: Zet het op je snoet, dan zit je altijd goed!


We hopen dat we, ondanks de verstrengde maatregelen, toch een mooi zaalseizoen tegemoet gaan met enthousiaste supporters en flitsende resultaten!


Sportieve groeten,

Bestuur ATBS

Start a Conversation

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *